♥ ♥ dear husband ♥ ♥

♥ mencintai yang halal itu pasti lebih indah ♥

Monday, September 29

me and my broken heart


All I need's a little love in my life
All I need's a little love in the dark
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart
I need a little loving tonight
Hold me so I'm not falling apart
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart

Yeah...


Shot gun, aimed at my heart, you got one
Tear me apart and then some
How do we call this love (whoa oh oh oh)
I try to run away but your eyes
Tell me to stay, oh why,
Why do we call this love (whoa oh oh oh)


It seems like we've been losing control
Somebody tell me I'm not alone
When I said


All I need's a little love in my life
All I need's a little love in the dark
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart
I need a little loving tonight
Hold me so I'm not falling apart
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart


Maybe some part of you just hates me
You pick me up and play me
How do we call this love? (whoa oh oh oh)
One time tell me you need me tonight
To make it easy, you lie
And say it's all for love (whoa oh oh oh)


It seems like we've been losing control
Somebody tell me I'm not alone
When I say


All I need's a little love in my life
All I need's a little love in the dark
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart
I need a little loving tonight
Hold me so I'm not falling apart
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart


Whoa oh, whoa oh
Me and my broken heart
Whoa oh, whoa oh
Me and my broken
Yeah, yeah, yeah
(Me and my broken, broken heart)
Yeah, yeah, yeah
How do we call this?

It's just me
It's just me
It's just me
Me and my broken heart


All I need's a little love in my life
All I need's a little love in the dark
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart
I need a little loving tonight
Hold me so I'm not falling apart
A little but I'm hoping it might kick start
Me and my broken heart



Thursday, September 25

Invention Trip to Asean Logistics & Transport Show 2014

haii assalamualaikum uolsss..
sehat? moga moga semua sehat la ye :)

harini cik nak cite sal invention trip to asean logistics & transport show 2014.
bende ni berlangsung kat the mines. dengar je the mines, terus cik ajak geng cik g. lagi2 dapat star point kalau g. and paling penting ade excuse letter, means bole skip kelas! tu yang penting senanyee. haha!

program ni tok budak engineering. so kiteorg g dalam 40 orang cm tu. g naik bus uia. 1 bus je cukup :) kiteorg gerak dari uia lebih kurang kul 10 am.

mun. alyaa. cik. anis :D

and mase nk g tu, baru tahu ramai gak budak kelas cik yg join.
so meh cik kenalkan dari kiri.
alyaaanisfana(bawah).mimi.mun.fatin. cik(atas).bai.
half of my classmate ni. hee

"ehh, brader, ni tempat siste2 je. brader bole la pegi ke belakang"
haha!


drama je tadi. 2 brader ni pun classmate cik jugakk.
yang baju kaler merah tu syahid. yang kaler pepel tu firdaus.
name kemain 2-2 nak islamik. hahaha

oke habes dah sesi perkenalan..
jom masuk dewan jommm.




cik tak expect pun exhibition ni pasal enjin2 ngan kenderaan beso beso ni. cik ingatkan ade la kete harrier ke, audi r8 ke. haha



tengok2 bende2 mcm ni yg ade. sabo jelaaa







cik tak minat sangat sal enjin ngan gerabak gerabak yang gedabak ni.
so keje cik kat dalam tu begambo jelaa. hee

see. kiteorg bukan tanye ape function lori yg beso gedabak ni. pakai enjin ape ke. kiteorg datang, and cik cari org yg jage, pastu cik tanye "bang, bole naik tak lori ni? ke bole tengok je?" haha, ape pun tak bole =='

nk kne panjat kot nk naik lori ni. beso gilee !


gigih nk naik lori ni. tinggi giler bak hang !!

geng kami :*

nak keluar pun sempat jerit panggil syahid amekkan gambar. hehe






nampak tak bai bukan group kami? haha
jauh bebeno bai diri.
gambo ni kiteorg soh pakgad yg jage kat pintu masuk tu. dye bangla kot, tak paham bahasa melayu. apkai bahasa isyarat ja soh dye amekkan. senget benget ha hasilnyee..pun bole la abang pakgad. tankiu anyway abang pakgad :)

pas sume budak material da kua dri exhibition tu, kiteorg pun bergegas la ke the mines shopping mall. rupenye ramai kawan cik yg tak pena g sni.  cik selalu dah g ngan angah cik. dulu cari fon htc yg cik pakai ni pun kat the mines ni.

oke, gambar ni nak tunjuk beg senanyee.. kiteorg beli beg sesame kat instashop i_am_a_gurl. fatin beli kaler black, cik kaler brown.


atas eskalator pun sempat berselfie T.T

pastu kiteorg terpecah. so yang tinggal geng kami. anis, mun, alyaa, cik. and bai cm ne ntah dye bole terikut kiteorg. haha

oleh sebab taktau nk g mane, kiteorg decide nk g masuk tempat game tu.. ala ape ntah name dye. yang ade banyak game tu. yang kne beli token tuu.
cobay kalau tak silap name tempat tu kat the mines tadi.

mood lepas masuk je kedai game tu terus betukar jadi budak2 12 tahun. hee


jage jage..ade yang menjage cik tau. besar lagi senapang tu. heee
mun tak pena masuk tempat game ni. so kiteorg pun aja la main bebukan. haha

nampak, kemain suke dyeeee


pastu kiteorg main lumba motor. seronok bakhang!! tak ramai orang time kiteorg g ni. so kiteorg buat macam tempat ni kiteorg yg punye..hikhikhik
beriye ha main macam budak2 ponteng sekolah tuuu =.=



no 3 ni bukan bemaksud kalah oke.. dye ade 8 player kot. cik yg ke3, alyaa ke5, and guess anis keberapa? haha
and antara 3 orang, cik yg menang, tu yg kluar winner kat skrin tu...cik suka cik suka. hikss


video

video

lepas main ni kiteorg g cari dorang yg terpisah tadi..
pastu jupe kat kfc makan sebab lapo plus penat.

lepas makan plan nk main bowling, tapi sume duk pakat tanak main tapi nk tengok. so cancel. so cik pun suggest kat dorg g cobayy tuu.. menghabiskan duet kat sane. and dorg pun ekot. haha

sampai sane balek, cik ngan mun terus main tembak2 yg 3D tu. ala, yg kne masuk dlm kotak tu, yg bile masukkan token kite macam duk kat tempat tu.. kiteorg main tembak2. syokk gilerrr. sampai telupe nk amek gambar. haha

pastu kiteorg main bola keranjang tu. habes dekat sepuluh ringgit sorang jugak la tadi dalam cobayy tu =.=
lepas ni kena puase nk cover duet yg habes kat dlm cobay tu T.T


dah penat main, kiteorg pun kena kumpul kat tempat exhibition tu balek. sepatotnye kumpul kul 2.45pm, tp kiteorg leka main, so lambat sikit sampai ade yg call. haha



da lambat pun kiteorg sempat begambo lagi..hee
but gegirls jee.. firdaus tolong amekkan gambo. thanks firdausss :))


balek duk sebelah alyaa pulak. muke serabai 200 peratus dah tu. huhu


sleeping beauty..
kecapekan ni. tak sedar langsung dye. hee

pastu dlm kul 4.30pm. kiteorg pun sampai uia. lepak giler.
tapi seronok laa. 1st time senanye gather ngan budak material. even tak semua ade, tapi kire oke la dri tak pena gather langsung kan. huhu

oke laa..penat dah jari ni. nanti2 kite story mory lain ye. gud nite uolss.
smile :)

Wednesday, September 24

happy birthday liya sayang!!! ♥♥


happy birthday to you.
happy birthday to you.
happy birthday to liya.
happy birthday to youuu ♥♥

Allah selamatkan kamu.
Allah selamatkan kamu.
Allah selamatkan fathi nuramaliya.
Allah selamatkan kamu.

cukup cukup sudahh.. hujan kang malam ni cik nyanyi tak benti. heee 
acely your birthday on 23rd september kan.
saje nk wish lambat sejam :P 
konon konon nk jadi orang terakhir wish ke dye. ;)


oke. ni dye birthday girl kite. :)

cik bagi kek 4 tahun yg lepas punye la eh. jimat! haha

sorry dear. no celebration or cake dis year.
tak dan nk prepare. tadi satu hari kat lua uia T.T

oke tanak cite sesedeh.
sempena birthday liya yg ke22 ni, cik nk mengimbau kembali **hamboii ayat bm cik. haha! kesah pertemuan kite and moment2 kite mase tga mude dulu **mcm da tua sgt je kan. hehe

Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama
Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat?

lagu M.Nasir berkumandang dalam kepale hotak ni. haha
ingat tak liya kite first kenal bile?
mesti lupe dah kan?  **sebab cik pun lupa jugak. kbai

kalau tak silap, kite daftar 5 september 2010. kan? ke tak kan? haha
so tu kire first time la kite jupe kan.

ingat lagi zaman2 sememeh dulu? haha :P

tolong la, tanak kenal cik yg dulu bole? haha
ni time kite g sogo. ingat?

and banyak lagi senanye nk ingatkan liya, tp tak berdaya. letih giler skang ni. tapi ni gagahkan jugak buat entry sal liya. because i love u so much dear ♥♥♥

last nak throwback mase kite overnight g PD dulu.







ni kat taman titiwangsa kan?

ni kat gombak. first time dtg gombak mase ni..hee

nahh..cik siap bawak ariff masuk skali. hihi

oke la sayang. need to stop here. nanti rajin2 cik buat entry sal kite mase zaman mude2 dulu ye. hikss

last but not least...nahh hamekkk...

the end.
smile liya :)




Monday, September 22

"When You're Gone"


I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie
Is made up on your side


When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?


When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do reminds me of you
And the clothes you left, they lie on the floor
And they smell just like you,
I love the things that you do


We were made for each other
Out here forever
I know we were, yeah, yeah
All I ever wanted was for you to know
Everything I do, I give my heart and soul
I can hardly breathe, I need to feel you here with me, yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear will always get me through the day
And make it OK
I miss you

Sunday, September 21

good decision, bad decision

hai assalamualaikum. 
happy sunday uollss.

harini ape yg cik nak bebel ek?
acely not bebel pun. cik memang buat blog ni untuk meluahkan ape yang tersirat tersurat dalam hati cik ni.. chewahh ayat. tak bole blahh! haha

cik memang jenis yg suke bercerite, share ape yg cik tahu. tunjuk ape yg cik buat. taktau nape. memang lahir lahir mummy cik cakap cik cenggitu **oke tipu jerrr

kalau korang tengok pun, kat blog cik ni sume entry sal kehidupan cik. ape cik buat. ape cik suke. sape kengkawan cik. even lagu pun, kalau cik post, its all about my feeling. haa gitu ;)

so todayy.. we gonna learn how to tetttttt. sorry salah masuk kelas. haha
oke ni bukan kelas english or apa2 kelas akademi oke. harini cik nk ckp yg cik da buat ape yg cik tak pernah terlintas nk buat. huhu

oke cerita dye....
haritu, cik da delete account instagram cik. **menangis jugak la nk delete tu
and todayy, cik delete jugak account twitter cik. **huh, kesat peluh kat dahi
i think this is the best decision that i ever made. bende yang cik pikir dekat sejuta kali kot. and cik siap list lagi ape kebaikan ape keburukan yang cik dapat kalau delete and tak delete. and the final result said, cik should delete these two things.

so lets say goodbye to instagram ciksyikinlala

and also to @nikiysa_run twitter's

ramai yang cakap..
"ala, kejap je awak tu, nanti sebulan dua ade la tu new account"
erk, tu cik tak bole jamin la. tapi buat mase skang ni, memang rase delete acc ni such a good decision.

sebab utama?
2 bendealah ni memang melaghakan. seyes. kat twitter, cik suke sgt merapu. kadang2 tu cik tweet ape yang tak sepatotnye di tweet. pasal crush la ape la. padahal cik ss je. haha! instagram plak, memang kalau hati tak kuat, rase riak,rase nk dipuji, rase nak orang like tu menebal saje T.T

nampak remeh, tapi kadang2 bende2 kecik ni la racun bg hati kite :(

ade orang suruh/pakse cik delete ke? **acely ni soklan femes jugaklaa..bajet retis je cik ni =.=
acely takde orang pakse pun. cik ni pun bukan jenis yg senang dipakse. degil kan. hehe
tapi sebab haritu kena sekolah ngan mak tiri cik. **bukan mak tiri a.k.a isteri ke2 ayah cik oke
ni mak tiri a.k.a bestfren a.k.a penasihat a.k.a pembimbing cik kat uia ni. syifaa la sape lagi :D
ni syifaa :))
oke ni gambar 2tahun++ gambar yg latest tak jupe. huhu

syifaa selalu cakap kat cik...
"..ingat, nak buat pape, fikir dulu, kalau2 lepas buat tu, Allah tarik nyawa, ade jawapan dak nk bagi kat Allah kenapa kite buat benda tu.."

and syifaa slalu bagi contoh..
"...kalau kite saja2 mesej ngan laki tanpa urusan, pastu time tido Allah tarik nyawa, agak2 bole dak kita nk jawab 'saya mesej si pulan ni nk tanya khabar ja' kalau rasa jawapan kite tu bole diterima, buat la..."

setiap kali kena sekolah, mesti ada ayat2 cinta nuhh. tapi macam biasalah, masuk telinga kanan kua telinga kiri..hihi..tapi cik bukan buang terus nasihat2 tu. cik suke buat kesimpulan, cik suke main dulu ngan nasihat2 yg cik dpt. nampak tak, dengan nasihat pun cik buat main2. hentah pape ntah =='

cik bukan tanak dengar orang nasihat. tapi cik ni jenis makan masa sikit nk terima kata orang. sebab tu orang yg sabar ja bole terime cik. tak kesah la terima as kawan ka, isteri ka, menantu ka..ehhh..telebih sudah. haha!

thats why la cik sayang gila nk mummy cik. bayangkan dye jaga cik punye elok dari kecik sampai da besar ni. layan je pemintaan cik yg gile2. gaduh jangan cakap la, hari2 gaduh. kadang kadang sebab air melo je pun. hahaha 

ehh, tengok, da terbebel panjang plak. hehe. tapi bia la, blog cik, suke cik la nk tulis panjang mane. tak nak bace takyah bace. ye dak? hihi ;)

kla, nk study for kuiz esok. wish me luck baby! :*
smile :)



Thursday, September 18

ice cream

haii assalamualaikum sumeee :D

cerita harini ialah ice cream.


ha, ye ice cream yg sedap niii...hehe

one of my peberet food ni la, eskem..
time cik tension
time sedeh
time rase down
eskem one of the things yg cik cari :)

so sape peminat eskem meh sep ckit.

haa.. to my future husband, or my husband (husband kalau kalau suami cik selongkar blog ni nanti lepas kawen)  salah satu nk pujuk cik if cik marah ke, merajuk ngade2 ke, touching ke, hulur je eskem. tak kesah la eskem pape, eskem malaysia pun bole (tp jgn la bg eskem malaysia yg 2posen tu betol2, kedekut nooo) kompem cik cool balek. hehe

so, cerita petang tadi kat bangunan engineering, cik and d geng melepak kat satu sudut sambil menikmati eskem yg dibelanje alyaa. hepi giler kiteorg. haha


thanks alyaa belanjee..moga murah rezeki awak :*


alyaa. munirah. anis. cik lala :D

tak paham dah, ni sesi makan eskem ke sesi neselfie. T.T


layan jelaa..haha


i'm trying tu kenyit mata sebelah, but since dulu tak pena jadi !! ramaii dah org ajar, tp still tak pandai . cik is sad :(


acely  jangan tetipuu,, ni pakai camera fon huaweii.. tu yg kulit gebu2 belake. padahal realitinye jerawat merate. haha


sakan alyaa gelak. mun tak heran sikit pun. kahkahkah

oke dah dah. merapu dah cik ni. hehe
nak cite sal ice cream tp tershare sweet moment cik plak. heee

lasttttt.
we like to cheer our day.
bak kate omputeh "live ur life".
yeahhh... buat apa nk tunjuk muke sedeh kalau kite masih diberi kekuatan untuk senyum. kan? lagipun...senyum tu kan sedekah..
so, keep smiling even u have verry2 big problem. trust me, dgn senyuman bole meringankan kepala hotak kite yg tengah kusut tu.

the end.
smile uollsss :)