♥ ♥ dear husband ♥ ♥

♥ mencintai yang halal itu pasti lebih indah ♥

Thursday, September 25

Invention Trip to Asean Logistics & Transport Show 2014

haii assalamualaikum uolsss..
sehat? moga moga semua sehat la ye :)

harini cik nak cite sal invention trip to asean logistics & transport show 2014.
bende ni berlangsung kat the mines. dengar je the mines, terus cik ajak geng cik g. lagi2 dapat star point kalau g. and paling penting ade excuse letter, means bole skip kelas! tu yang penting senanyee. haha!

program ni tok budak engineering. so kiteorg g dalam 40 orang cm tu. g naik bus uia. 1 bus je cukup :) kiteorg gerak dari uia lebih kurang kul 10 am.

mun. alyaa. cik. anis :D

and mase nk g tu, baru tahu ramai gak budak kelas cik yg join.
so meh cik kenalkan dari kiri.
alyaaanisfana(bawah).mimi.mun.fatin. cik(atas).bai.
half of my classmate ni. hee

"ehh, brader, ni tempat siste2 je. brader bole la pegi ke belakang"
haha!


drama je tadi. 2 brader ni pun classmate cik jugakk.
yang baju kaler merah tu syahid. yang kaler pepel tu firdaus.
name kemain 2-2 nak islamik. hahaha

oke habes dah sesi perkenalan..
jom masuk dewan jommm.




cik tak expect pun exhibition ni pasal enjin2 ngan kenderaan beso beso ni. cik ingatkan ade la kete harrier ke, audi r8 ke. haha



tengok2 bende2 mcm ni yg ade. sabo jelaaa







cik tak minat sangat sal enjin ngan gerabak gerabak yang gedabak ni.
so keje cik kat dalam tu begambo jelaa. hee

see. kiteorg bukan tanye ape function lori yg beso gedabak ni. pakai enjin ape ke. kiteorg datang, and cik cari org yg jage, pastu cik tanye "bang, bole naik tak lori ni? ke bole tengok je?" haha, ape pun tak bole =='

nk kne panjat kot nk naik lori ni. beso gilee !


gigih nk naik lori ni. tinggi giler bak hang !!

geng kami :*

nak keluar pun sempat jerit panggil syahid amekkan gambar. hehe






nampak tak bai bukan group kami? haha
jauh bebeno bai diri.
gambo ni kiteorg soh pakgad yg jage kat pintu masuk tu. dye bangla kot, tak paham bahasa melayu. apkai bahasa isyarat ja soh dye amekkan. senget benget ha hasilnyee..pun bole la abang pakgad. tankiu anyway abang pakgad :)

pas sume budak material da kua dri exhibition tu, kiteorg pun bergegas la ke the mines shopping mall. rupenye ramai kawan cik yg tak pena g sni.  cik selalu dah g ngan angah cik. dulu cari fon htc yg cik pakai ni pun kat the mines ni.

oke, gambar ni nak tunjuk beg senanyee.. kiteorg beli beg sesame kat instashop i_am_a_gurl. fatin beli kaler black, cik kaler brown.


atas eskalator pun sempat berselfie T.T

pastu kiteorg terpecah. so yang tinggal geng kami. anis, mun, alyaa, cik. and bai cm ne ntah dye bole terikut kiteorg. haha

oleh sebab taktau nk g mane, kiteorg decide nk g masuk tempat game tu.. ala ape ntah name dye. yang ade banyak game tu. yang kne beli token tuu.
cobay kalau tak silap name tempat tu kat the mines tadi.

mood lepas masuk je kedai game tu terus betukar jadi budak2 12 tahun. hee


jage jage..ade yang menjage cik tau. besar lagi senapang tu. heee
mun tak pena masuk tempat game ni. so kiteorg pun aja la main bebukan. haha

nampak, kemain suke dyeeee


pastu kiteorg main lumba motor. seronok bakhang!! tak ramai orang time kiteorg g ni. so kiteorg buat macam tempat ni kiteorg yg punye..hikhikhik
beriye ha main macam budak2 ponteng sekolah tuuu =.=



no 3 ni bukan bemaksud kalah oke.. dye ade 8 player kot. cik yg ke3, alyaa ke5, and guess anis keberapa? haha
and antara 3 orang, cik yg menang, tu yg kluar winner kat skrin tu...cik suka cik suka. hikss


video

video

lepas main ni kiteorg g cari dorang yg terpisah tadi..
pastu jupe kat kfc makan sebab lapo plus penat.

lepas makan plan nk main bowling, tapi sume duk pakat tanak main tapi nk tengok. so cancel. so cik pun suggest kat dorg g cobayy tuu.. menghabiskan duet kat sane. and dorg pun ekot. haha

sampai sane balek, cik ngan mun terus main tembak2 yg 3D tu. ala, yg kne masuk dlm kotak tu, yg bile masukkan token kite macam duk kat tempat tu.. kiteorg main tembak2. syokk gilerrr. sampai telupe nk amek gambar. haha

pastu kiteorg main bola keranjang tu. habes dekat sepuluh ringgit sorang jugak la tadi dalam cobayy tu =.=
lepas ni kena puase nk cover duet yg habes kat dlm cobay tu T.T


dah penat main, kiteorg pun kena kumpul kat tempat exhibition tu balek. sepatotnye kumpul kul 2.45pm, tp kiteorg leka main, so lambat sikit sampai ade yg call. haha



da lambat pun kiteorg sempat begambo lagi..hee
but gegirls jee.. firdaus tolong amekkan gambo. thanks firdausss :))


balek duk sebelah alyaa pulak. muke serabai 200 peratus dah tu. huhu


sleeping beauty..
kecapekan ni. tak sedar langsung dye. hee

pastu dlm kul 4.30pm. kiteorg pun sampai uia. lepak giler.
tapi seronok laa. 1st time senanye gather ngan budak material. even tak semua ade, tapi kire oke la dri tak pena gather langsung kan. huhu

oke laa..penat dah jari ni. nanti2 kite story mory lain ye. gud nite uolss.
smile :)

No comments:

Post a Comment