♥ ♥ dear husband ♥ ♥

♥ mencintai yang halal itu pasti lebih indah ♥

Thursday, November 24

teman sehidup semati :)

                                           selamat pagi sume :)

            cik ade satu perkongsian ari ni...pasal jodoh..hehehe,,,almaklumlaa...cik da nk masuk 20 skang ni..so keinginan tok kawen terase dah bahangnye.. ;)

           cik masih ingat kat kola dulu,,ustaz cik pena ckp kat dak laki clas cik..kalau nk kawen, cari yg ade ciri ciri cm Rasul kita penah bersabda:

                 "Wanita dinikahi karena empat perkara; karena hartanya, karena kedudukannya/keturunannya, karena kecantikannya dan kerana agamanya. Maka, 
pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung." (Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242), Muslim (2/1086), Abu Dawud (2047), an—Nasaa’i (6/68) dan Ibnu Majah (1858))

              so, LELAKI,,jangan cari yg cantik aje...cian wanita yg x brape cantik cm cik ni nanti...heheheh

     tapi kena lah ingat wahai insan yg sejantina dgnku (WANITA)..lelaki yang baik xkn pilih wanita yg buruk akhlaknye..alangkan mat rempit pown nk cari wanita yg bertudung..sebab ape? sebab dorg ckp, "xkn aku nk pilih perempuan jalanan jdi suri hidupku,,mcm mane perempuan jalanan nk beri zuriat yg baik untukku?? "
kan...cik da ckp...walau cm ne pown, wanita yg solehah juga dicari.. :))

                       Kebahagiaan manusia ada tiga: Wanita yang solehah, tempat tinggal yang baik, dan kenderaan yang baik. Sedangkan kesengsaraan manusia ialah: Wanita yang buruk (perangainya), tempat tinggal yang buruk, dan kenderaan yang buruk.” (Hadis Riwayat Ahmad (1/168), dengan sanad yang sahih)

          selalu x korg dengar ayat ni?    "sebaik baik perhiasan di dunia ni ialah wanita solehah"
jadi wanita wanita sekalian..(termasuk la cik)...kite kena jadi yg solehah, baru kite leh berangan nak dpt yg soleh..handsome, bergaye, ade style,,,tu no.10 pown xpe...kan??

            ha...last ni, cik nk share satu doa...sape yg rase rase dye cm cik ni ha..da syok sgt kat someone,,,bace ari ari...insyaAllah Allah akan dengar doa kite :)

                       

No comments:

Post a Comment